Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||
50 dkg kicsontozott pulyka- v. csirkecomb, 1 fej vöröshagyma, 25 dkg juhtúró (Bryndza), 2 dl főzőtejszín, 1 csomó kaporlevél, só, bors, vaj |
A húst kisujjnyi csíkokra vágom, és vajban fonnyasztott felkockázott hagymán megpárolom, míg színét veszti. Megsózom, megborsozom, egy deci vízzel felöntöm, és lefedve párolom kb. 40-50 percig, míg finom puha nem lesz. Közben meg-megkevergetem, elfőtt levét pótolom. Ha kész, belemorzsolom a juhtúrót, meghintem a finomra vágott kaporral, és jól összeforralom a tejszínnel. Párolt rizzsel vagy nokedlivel tálalom, fejessalátát adok mellé. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.
|