recept: Juhtúrós pulykacsíkok, Kifőzde
Juhtúrós pulykacsíkok
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

50 dkg kicsontozott pulyka- v. csirkecomb,
1 fej vöröshagyma,
25 dkg juhtúró (Bryndza),
2 dl főzőtejszín,
1 csomó kaporlevél,
só, bors, vaj



A húst kisujjnyi csíkokra vágom, és vajban fonnyasztott felkockázott hagymán megpárolom, míg színét veszti. Megsózom, megborsozom, egy deci vízzel felöntöm, és lefedve párolom kb. 40-50 percig, míg finom puha nem lesz. Közben meg-megkevergetem, elfőtt levét pótolom.
Ha kész, belemorzsolom a juhtúrót, meghintem a finomra vágott kaporral, és jól összeforralom a tejszínnel.
Párolt rizzsel vagy nokedlivel tálalom, fejessalátát adok mellé.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: párolt rizs
 nokedli
 fejessaláta

Forrás: vendéglői élmények

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2009.02.16. Utoljára frissítve: 2009.02.16.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 17:50:05 - 1.34)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez